Hej, draga moja!    Razumem te, kako se počutiš.

Ta čas je res "poseben", če uporabim zelo prijazno besedo. :) Zavedaš pa se, da za tvoje zdravo telo, mirne živce in čimveč sproščenosti "moraš" narediti nekaj SAMO ZATE.

Vsak dan sproti!

 

Ne veš čisto dobro, kako bi se organizirala, kako bi našla možnost, pravo osebo, ki bi te vodila in mesto, kjer bi to lahko naredila.

"Ampak, Katja, ali ni sebično, da bi ravno sedaj investirala sama vase?"

Popolnoma te razumem! Ni morda sebično to, da ne privoščiš tvojim otrokom umirjene, skulirane, sproščene mami in možu ljubeče žene?

Mogoče razmišljaš, da si že večkrat poskušala sama, ampak si kmalu izgubila motivacijo za nadaljevanje, ker nisi vedela ali so vaje, ki jih delaš, sploh prave zate, za tvoj cilj, ob sebi nisi imela nikogar, ki bi te vzpodbujal in motiviral tudi takrat, ko se ti ni ravno ljubilo.​ Nekoga, ki bi ti povedal, da je ta čas zate eno največjih daril, kar jih lahko podariš sebi, tvoji družini in ljudem, ki jim imaš rada.

Želiš si narediti nekaj zdravega, varnega za tvoj hrbet, zabavnega in enostavnega

SAMO ZASE

... ampak se počutiš totalno izgubljeno in preobremenjeno.

O kako te razumem!

Vse smo ta trenutek v zelo podobni situaciji. 

Tvoje sanje so tiste, ki poganjajo tvoje srce, ni pa jim vedno enostavno slediti.

 

Cilji, ki jih vidiš ti, niso vedno skupni ciljem ljudi okrog tebe in vem, da ti vse to še dodatno otežuje vse skupaj: da v resnici narediš spremembe, ki si jih tako želiš v tvojem življenju.

Kot "sveža" mami, sem se spopadala z vsemi vrstami občutka krivde in slabe vesti, če sem si vzela čas zase, brez otrok. Imela sem občutek, da je ta vloga edina, ki jo še imam, hotela pa sem narediti še kaj SAMA - ZASE!

Hotela sem se gibat. Vodeno. Za odklop.

 

Želela sem si nazaj tisti občutek, da sem ženska, da se z veseljem pogledam v ogledalo, da imam več energije, da delam še kaj drugega kot "gospodinjska opravila".

Pa se je končalo s tem, da bi morala za to nekam iti, vsak teden, ob isti uri, kar se mi ni izšlo... Zaradi varstva in utrujenosti zvečer.

Nisem bila vedno razumljena, zakaj mi je to tako pomembno?! Saj sem bila ja mami...

Sedaj je VSE drugače! ;)

In v teh dneh, ko sploh ni možnosti, da bi kam šla, razen ven, v gozd (na srečo je čisto blizu), se spet ukvarjam s popolnoma enakimi ali podobnimi izzivi in občutki.

Na srečo imam sedaj veliko tehnik, načinov, s katerimi se vrnem nazaj iz "jame slabih občutkov, nemoči in brezupa" in te želim naučiti tudi tebe.

Zato NE VERJEMI vsega vsem!

Obdaj se z ljudmi, ki si želijo korakati naprej, tako kot ti, s tabo, ki verjamejo vate, ki te želijo vzpodbujati, ki so že prehodili pot, ki jo ti šele začenjaš, ki so dokaz, da se da!

Sedaj sem energična,    samozavestna  in skrbna    mami dvema fantoma, ki se odlično počuti v svoji koži in    te  želim vzpodbujati, da na poti ne obupaš, te voditi in  ti vsak dan pokazati naslednji zmagovalen korak na poti

do tvojega cilja.

Predstavljam ti SPLETNO GIBALNICO za ženske!

Vsak dan:

Dnevna doza motivacije – kot tvoja glavna navijačica na poti do cilja, ki si ga želiš doseči, te bom vsak dan vzpodbujala z objavami, komentarji, da se ne boš nikoli več počutila sama na tvoji poti. S tabo bodo tudi druge ženske v skupini in z vzpodbujanjem druga druge, bo pot veliko bolj zabavna in uspešna.

1x tedensko:

20 - 30 minutne vadbe v živo (Facebook Live) – vadba, ki ti bo pomagala, da se umiriš in hkrati razgibaš, okrepiš ter raztegneš vse tiste mišice, ki ti pomagajo, da lažje opravljaš tvoje delo, da se lažje gibaš, igraš za tvojimi ali sosedovimi otročki. Vadila boš v tvojem ritmu dihanja, vaje bodo prijazne do tvoje hrbtenice in ostalih sklepov. Okrepila boš mišice trupa (trebušne, hrbtne, medenično dno), ki so tvoja glavna pomoč pri preganjanju bolečin. Pokazala bom vaje v več stopnjah, tako da najdeš tisto pravo - varno zase. Iz tedna v teden boš napredovala, čutila spremembe na tvojem telesu in se počutila še bolj samozavestno, energično in zadovoljno samo s sabo.

2x mesečno:

5 minut za zbujen začetek dneva že pred jutranjo kavo = posnela ti bom novo video ali avdio meditacijo, gibanje in dihanje, ki si ga lahko zavrtiš vsako jutro, da si nastaviš kompas za tvoj nepozaben dan

10 minut za večerno umirjanje = pripravila ti bom video ali avdio posnetek, da pripraviš tvoje telo na obnovo med spanjem

ABC vaje – kratek video, kjer bom posamezno vajo v detajle razčlenila, da jo boš res pravilno delala in iz nje potegnila največ zase

1x mesečno:

Gibalni S.O.S. – sklop vaj za točno določene težave / potrebe, ki jih uporabiš kot reden trening ali po potrebi (npr. ko boli križ)

Vaša vprašanja & moji odgovori – Čas v mesecu, ko me lahko vprašaš vse, kar te zanima v zvezi z vajami, gibanjem, dilemami glede zdravja, ovirami, ki jih imaš pri gibanju, pri doseganju ciljev… Vprašanja mi boš napisala kakšen dan prej, da ti bom res lahko dala prave odgovore, če jih ne bom vedela sama, bom vprašala strokovnjake, ki to obvladajo. Dobile se bomo v živo, preko Facebook Live-a.

Predavanje v živo (Facebook Live) na temo, ki ti pomaga, da še lažje dosežeš cilje.

Če te slučajno skrbi, da bi bilo vsega preveč zate, ti pripenjam okviren urnik za april... Izbrala boš tisto, takrat, ko ti bo ustrezalo. Vse bo tam, ves čas, ZATE. 

Korakaš v svojem ritmu proti tvojemu cilju. Tam bom, in vse ženske v skupini, da te vzpodbujamo tudi v tistih dneh, ko ti morda ne bo šlo vse po najboljših načrtih.

Verjamem vate!

Spletna gibalnica je prostor, kjer boš (končno) dobila tisto, kar si želiš: da se počutiš bolje/dobro/fajn v svojem telesu, da si brez bolečin, samozavestna, gibčna, potrpežljiva, z močnimi mišicami tam, kjer jih rabiš, ob tem pa si ženstvena, sproščena in polna energije.

Namenjena je ženskam, ki svojo dnevno sobo, kabinet ali spalnico želijo uporabiti še za prostor, kjer telovadijo, se sproščajo in skrbijo same ZASE.

Kljub omejitvi gibanja, druženja, potovanja, si ne pustiš vzeti svobode odločanja o tem, kako se boš počutila, kako in kdaj boš skrbela zase. O tem se ne boš pogajala!

Kljub temu, da delaš cele dneve, v službi, kjer te potrebujejo drugi, ali pa delaš od doma, ob tem skrbiš še za otroke, ki se šolajo doma, se zavedaš da je tvoje telo tisto, ki ti omogoča VSE TO

Nikakor ne želiš z visoko intenzivnimi vadbami še dodatno utruditi tvoje telo, ampak mu želiš pomagati ,da se bo lažje gibalo, da bo bolj sproščeno.

SE NAJDEŠ KJE V OPISU?​

Ne verjameš v čudežne obljube, da boš (najkasneje) čez noč imela mere v 90 - 60 – 90

in nasmeh na ustih 24/7.

 

​​Veš pa, da ti gibanje da energijo, potrpežljivost in umirjenost za to, da obdržiš "zdravo pamet", da ne padeš ven ob vsakem sitnarjenju otrok, partnerja, šefa, tašče, strank .... ;)

Kaj dobiš s tem, ko se pridružiš SPLETNI GIBALNICI?

Vstop v posebno zaprto Facebook skupino - tvojo spletno telovadnico, predavalnico in "vzpodbujevalnico", kjer se bo vse skupaj dogajalo in bo hkrati tvoj varni prostor, mesto za odmik, kjer boš dobila svojo dnevno dozo vzpodbude in dodatno voljo za pot do TVOJEGA cilja.

Občutek, da nisi več sama na tvoji poti, saj boš obkrožena z drugimi čudovitimi ženskami, kot si ti, ki so se odločile (tako kot ti), da si želiš poskrbeti TUDI SAMA ZASE, da si želiš dan začeti polna energije, brez bolečin, in se zvečer umiriti tako, da se bo tvoje telo med spanjem dobro obnovilo...

 

In za to ne želiš ogroziti tvoje svobode odločanja, saj vse to lahko dosežeš kar doma,

v tvoji dnevni sobi.

Vem, da si že čisto navdušena, tako kot jaz, in da te zanima, koliko te bo vse to stalo? :)

Stalo te bo toliko minut vsak dan, kot boš ti hotela, kar pa se ti bo obrestovalo že v istem dnevu!

Stalo te bo nekaj energije, da boš svoje domače navadila na tvoje nove navade, ampak jo boš že z eno vadbo dobila nazaj še več!

Stalo te bo kakšen začuden pogled tvojega moža, ki mogoče ni navajen, da telovadiš v dnevni sobi.

Stalo te bo nekaj mobilnih podatkov, če boš nekje, kjer ni Wi-Fi.

Adijo PRIDNA punca, 

pozdravljena ZADOVOLJNA ženska

Tvoja glavna

navijačica bom:

KATJA

GABER     VODOPIVEC,

strastna zagovornica gibčne hrbtenice in sproščenega telesa brez bolečin. Na tvoji poti do cilja bom tvoja zvezda severnica, tvoj kompas, da se na poti ne izgubiš.

 

Diplomirana fizioterapevtka, ki ne verjame v samo eno pravo pot, Pilates Coach, ki tvoje telo vidi kot unikatno stvaritev in vaditeljica pred in poporodne vadbe z velikim srcem. Ob tem tudi (ali predvsem) mami dvema fantičema, žena, ljubiteljica sončnih zahodov, zdrave kave in Robbieja Williamsa.

V svoji skoraj 18 letni praksi dela z ljudmi, sem vmes velikokrat pozabila sama nase. Nikoli se ni zame dobro končalo!

 

In tega ne želim tebi.

Preveč sem bila »zdresirana«, da je bolj pomembno, da so ljudje okrog mene zadovoljni, da je sebično dati sebe na prvo mesto, da moram biti empatična in hkrati »profesionalna«, se pravi 'naj si ne dovolim, da prevzamem nase občutke in čustva ljudi, s katerimi delam'. Kar mi ni vedno dobro uspelo!

V 16 letih dela v Domu starejših občanov sem se naučila, da ob koncu življenja obžalovanje, česa vse nisi naredila, kaj vse bi lahko naredila drugače, ne pomaga kaj dosti. Prav tako sem dobila zelo dober vpogled v to, v kakšnem stanju je lahko tvoje fizično in psihično telo v zelo visoki starosti. In želim ti, da ti tvoje telo dolgo dolgo služi!

Zato ti zadnji 2 leti želim pokazati, kako ob vseh obveznostih, ki jih nase prevzemaš vsak dan sproti, najdeš nekaj minutk časa (vsak dan sproti) tudi zase. Zavestno. Ljubeče. Brez občutka slabe vesti. 

Sedaj sva končno lahko skupaj tudi preko spleta! Ker moja telovadnica sprejme samo 10 žensk naenkrat, Podljubelj pa ti je mogoče v nekem trenutku čisto predaleč... ;)

od 30. marca 2020 

z vsakodnevno podporo

RADA POSKRBIM ZASE