Top 10 razlogov, zakaj Pilates vodi do bolj srečnega in zdravega življenja

1. Lahko ga izvajate med odmorom za malico ali/in kosilo. Kljub temu, da boste zelo dobro čutili njegovo delovanje, vas ne bo pustil živo rdečih v obraz, prepotenih, z razmazanim make-upom, tako da ga z lahkoto vključite v vaš divji, z obveznostmi zapolnjen, način življenja.

s Pilatesom do ravnega trebuha

2. Raven trebuh. Večina vaj za trebušne mišice se osredotoča samo na površinske trebušne mišice, kar vam ne bo dalo ravnega trebuha. Pri Pilatesu se usmerimo direktno na globoke mišice trupa, kar vas pripelje do ravnega trebuha, ozkega pasu, in bonus! - do zdrave hrbtenice.

3. Prisili vas misliti. Pilates je presenetljivo intelektualen način vadbe. Prisili vas, da razmišljate o tem, kako vaše telo sploh deluje, kako se premika. To je razlog, da so pri vadbi močno vključeni in postavljeni pred izzive tudi vaši možgani. Raziskave so pokazale, da lahko celo pomaga pri preventivi pred Alzheimerjevo boleznijo.

4. Deluje protibolečinsko. Pilates je odlična vadba za preventivo pred poškodbami, saj so vaje usmerjene na mišice, ki podpirajo in ščitijo sklepe in hrbtenico, ter s tem vašemu telesu omogoča pravilen način gibanja.

S Pilatesom do gibčnega telesa

5. Stali boste bolj vzravnano. Z dobro, pokončno držo izgledamo mlajši in bolj privlačni. V bistvu nas Pilates ohranja bolj uravnotežene in mladostne. Kdo si pa nebi želel biti bolj mladosten in privlačen? ;)

6. Nobenega zvijanja kot presta. Vadbo Pilatesa lahko prilagodimo tako, da pomagamo pri okrevanju po poškodbah ali pa z njo pomagamo resnim atletom do še boljših, vrhunskih rezultatov, ter seveda vsem vmes ;) .

7. Je favorit med vadbami. Lahko ga izvajate na poti, kadarkoli, kjerkoli. Veliko Pilates vaj se lahko izvaja samo s težo telesa, brez pripomočkov. Deluje na mišice, ki smo jih pri drugih načinih vadbe morda "zgrešili", tako da je idealna kombinacija in dodatek teku, tenisu, kolesarjenju in drugim atletskim panogam.

Pilates v katerikoli starosti

8. Je vadba za celo življenje. Pilates je zelo varen in pomaga vašemu telesu priti v ravnovesje, tako da ga lahko začnete vaditi v katerikoli starosti in z vadbo nadaljujete do poznih let. Pilates vas ne bo "iztrošil" vašega telesa, zato vam ga ni potrebno nehati vaditi zaradi let.

9. Gradi moč in gibljivost vašega telesa na učinkovit in uspešen način. Pri vsaki Pilates vaji poskrbimo tako za razteg in krepitev skozi gibanj, s katerim "gradimo" mišico, medtem ko jo tudi "podaljšujemo".

10. Ste v stiku sami s seboj. Pilates poskrbi, da poglobite vaše zavedanje povezanosti med telesom in umom (body-mind), in s tem hkrati vplivate tudi na druga področja vašega življenja - odnosi z drugimi, obvladovanje stresa in prehranjevalen navade.

Katja Gaber Vodopivec je navdušena Pilates inštruktorica že dobrih 10 let, dipl. fizioterapevtka po izobrazbi, ustanoviteljica DivineTimeAcademy.com, kjer ženske (in moške!), ki se spopadajo s težavami modernega (beri "sedečega") načina življenja, ponovno vzpodbudi, da poskrbijo za svoje telo, saj v tem življenju drugega ne bodo dobili ;)

Stopite v stik s Katjo in si rezervirajte termin za individualen trening Pilatesa ZDAJ na 041812466 ali pa pišite na divinetime.slo@gmail.com

Featured Posts