top of page
katja_gaber_vodopivec_online_pilates_pilates_vadba_za_zdravo_hrbtenico_skupinske_vadbe_pop

GIBANJE.
Individualna vadba Pilatesa
in fizioterapevtsko svetovanje.

 

Dobrih 17 let vam že s Pilatesom pomagam preoblikovati telo, pregnati bolečine iz hrbta, okrepiti mišice trupa, medeničnega dna,... in ponovno obleči jeans, za katerega ste bili prepričani, da ste ga že malo "prerasli". :)

 

Za nami je veliko uspešnih zgodb, kar me neizmerno veseli! 

 

Verjamem, da ima vsako telo zmožnost, da samo poskrbi za svoje zdravje, če mu le damo to možnost!

 

Želim si, da bi Pilates poznali in izvajali vsi. Vsi tisti, ki preveč sedite, ki vas že zateguje v vratu ali boli "križ", ki se vam je začela nabirati maščoba okrog pasu in vas to moti, ki ste ravno dobro po porodu, ali pa ste šele na poti tja. 

Ne oklevajte, ampak se mi pridružite in odkrijte kaj vse vaše telo zmore.

Zakaj bi pri skrbi za svoje zdravje, za dobro počutje, sodelovali ravno z mano?

Ste si že kdaj zaželeli, da bi nekdo končno obravnaval vaše telo kot povezano celoto, z vso unikatnostjo vred? Sigurno, ker si to zaslužite! Tudi jaz v to 110% verjamem!

Se zavedate, da dolgotrajno mirovanje telesu ne pomaga? Hkrati pa veste, da je pravi samo varen način gibanja? Tega vas znam naučiti.

Vaše telo (tako, kot vsako) ima svojevrstne potrebe, omejitve in zahteve, zato se ne želite ali ne morete priključiti skupinskim vadbam? Na 1. mesto postavljam individualno vadbo - 1 na 1, brez gneče, popolnoma prilagojeno vašemu telesu.

Si želite delati z nekom, ki je potrpežljiv, prijazen in vas vzpodbuja, hkrati pa tudi natančen in se ne zadovolji takoj samo s približno dobro izvedeno vajo? Ja, poleg prej napisanega znam biti tudi "tečna"  fizioterapevtka in inštruktorica pilatesa, ki vas s pravo izbiro vaj vzpodbudim, da odkrijete o svojem telesa kaj takega, kar prej sploh niste vedeli, da obstaja! ;) 

Imate 1000 in 1 pomemben opravek in se nikakor ne uspete držati vedno istih terminov vadb? Pomembno se mi zdi, da se za termine srečanj lahko dogovoriva vsakič sproti. Da si takrat resnično vzamete čas samo zase! Samo na ta način boste zadovoljni in boste z veseljem prišli.

Ker vam privoščim super rezultate, predvsem pa dobro počutje v svoji koži in pot do tja je lahko zabavna!

Ker vam od srca želim gibčno telo, brez bolečin, dober občutek v svojem telesu in sproščen pogled v ogledalo! 

Nenazadnje... Ker mi je Pilates dobesedno rešil življenje. Po dveh prometnih nesrečah, ki sta mi dodobra pretresli telo, mi povzročili bolečine, nespečnost, glavobole še dolgo zatem, dokler nisem spoznala pilatesa, začela zagnano in vztrajno vaditi po njegovih principih in si dokazala, da se lahko ponovno veselim življenja, kot si ga želim.

Working Out at Home

Individualni pilates NI samo 1 ura vadbe...

Je dovoljenje sebi, da začutite svoje telo (mogoče prvič po dolgem času).

Je možnost, da se poglobite v občutke, ki vam jih sproža posamezna vaja.

Je priložnost, da dovolite vsem občutkom zategnjenosti, nezmožnosti, nemoči, da se končno poslovijo in prepustijo prostor sproščenosti, gibčnosti, zaupanju vase,...

Je čas, ko ste na prvem mestu.

Je začetek potovanja, ko se ponovno zaljubite v svoje telo.

Z veseljem bom vaš svetilnik na poti do počutja in telesa, kakršnega si želite. Ne odlašajte predolgo... Vi sami si to zaslužite!

Zakaj vam tako z navdušenjem priporočam ravno Pilates?


Pilates je celostna telesna vadba, kar mi je kot fizioterapevtki izredno pomembno. Poudarek je še posebej na težje dostopnih, manjših in šibkejših mišicah, ki pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži. Krepi mišice in srčno-žilni sistem, izboljša telesno pripravljenost in koordinacijo, ter poudarja samozavedanje položaja telesa. Trening vključuje vaje za moč, raztezanje in dihanje.

 

Vadba je primerna za vse starostne skupine, oba spola, nosečnice, odlična je po porodu, pri osteoporozi, zelo učinkovita tudi za rehabilitacijo po različnih poškodbah.

 

Osnova vadbe je treniranje telesnega centra, ki zajema mišice spodnjega dela trupa: medenične, trebušne in hrbtne. Vse vaje se izvajajo kontrolirano in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Tak način vadbe je blagodejen tako za mišice, kot tudi za sklepe. Pilates zajema več kot 500 različnih vaj, ki služijo krepitvi in raztezanju mišic. Verjemite, tudi za vas bom našla prave! :)

individualni pilates, rehabilitacija, gorenjska, trzic

Za tiste, ki vam je pomembno "ozadje"...

 

Od kod sploh ime Pilates, kdo ali kaj je to?


 

Joseph Hubertus Pilates je bil doma iz Mönchengladbacha, rojen leta 1883. Bil je hkrati telovadec, potapljač, bodybuilder, cirkusant, v Angliji je delal kot poklicni boksar in v samoobrambi treniral uslužbence Scotland Yarda.


Med prvo svetovno vojno je bil interniran. V tem času je začel razvijati celosten program vadbe, ki naj bi pripomogel k izboljšanju konstitucije in drže. Pri tem je upošteval tako svoje znanje vzhodnoazijskih vadb, joge in zenovske meditacije, kot tudi gibanje živali. S to svojo metodo je najprej poučeval sojetnike, ki so trenirali na jogijih s pomočjo posteljnih vzmeti.

 

Po vojni se je vrnil v Nemčijo in začel delati s pomembnimi ljudmi s področja vadbe, npr. Rudolfom von Labanom. Leta 1923 je emigriral v New York in si na Labanovo pobudo v stavbi New York City Ballet odprl lasten studio (skupaj z ženo Claro), kar tudi pojasni povezavo metode s plesom.

 

Sprva so pilates poleg športnikov izvajali plesalci in zvezde iz šovbiznisa. Pilates je to vadbo najprej imenoval "Contrology" - kontrologija, ker pri izvajanju vaj s pomočjo duha kontroliramo mišice. V zadnjih desetletjih 20. stoletja je pilates postal trend v fitnes studiih in se hitro razširil med različne skupine vadečih. Umrl je leta 1967.

Da razrešim še nekaj dilem... 

Podatek, da je bil Joseph Pilates moški, takoj odvzame izgovor, da je "Pilates samo za ženske" :)

Izvajanje vaj vključi tako um, kot telo, tako da na vadbi nikoli ni dolgčas. Ura zelo hitro mine, ker med vadbo dejansko nimamo časa razmišljati o ničemer drugem, kot o dihanju, gibanju in njuni kombinaciji.

V eni uri telo enakomerno obremeniva. Vključiva vse glavne mišične skupine, ki jih aktivno raztezava in krepiva, kar vpliva na povečanje gibljivosti sklepov, izboljšanje simetrije levega in desnega dela telesa, zmanjšanje bolečin v hrbtenici in zavedanje pravilnega gibanja v vseh dnevnih aktivnostih.

 

Ko se enkrat naučite pravilnega gibanja, zavedanja položaja telesa, ne boste nobene aktivnosti več znali delati drugače, kot pravilno in varno za vaše zdravje! 

 

Poskrbite za svoje telo, saj je navsezadnje edino, ki ga boste kadarkoli dobili v uporabo! :)

Eden najbolj znanih rekov Josepha Pilatesa je naslednji:

 

"Po 10 vadbah boš ČUTIL spremembo,

po 20 vadbah boš VIDEL spremembo,

po 30 vadbah boš IMEL novo telo."

 

 

pilates po porodu gorenjska tržič

Če vam je bilo do sedaj prebrano všeč, potem je prav, da razrešiva še dilemo, kakšna INVESTICIJA v vaše zdravje, dobro počutje, sproščenost, naspanost in telo brez bolečin vas čaka.

Možnost najinega sodelovanja je naslednja:

Individualne ure potekajo v Podljubelju 240 (Tržič) pri meni doma, v telovadnici, ki jo bova imeli čisto zase. Možna so tudi srečanja preko videokonference (online, na daljavo), v primeru, da vam je Podljubelj predaleč.

Individualna ura (1 oseba) pomeni 60 minut praktičnih vaj in svetovanja glede na vaš specifičen problem in cilje, ki jih želite doseči..... 60€

Ker pa verjamem, da 1x ni nobenkrat (ok, še vedno bolje kot nič! :) ), sem vam sestavila več možnost, tako da si lahko izberete tisto, ki vam je ta hip bolj pisana na kožo:

3 mesečni program (10 srečanj po 60' v živo ali online, svetovanje, vaje za vsak dan, vmesna motivacija, dosegljivost za vprašanja, dileme na mail, messenger)…………..   770€

6 mesečni program (20 srečanj po 60' v živo ali online, svetovanje, vaje za vsak dan, vmesna motivacija, dosegljivost za vprašanja, dileme na mail, messenger) ……..…… 1370€ 

12 mesečni program (40 srečanj po 60' v živo ali online, svetovanje, vaje za vsak dan, vmesna motivacija, dosegljivost za vprašanja, dileme na mail, messenger) + darilo: masaža 60')  ……  2470€

 

Za termine srečanj se dogovoriva sproti, 1x ali večkrat tedensko.

Individualna vadba se plača v naprej, na prvi uri, z gotovino, ali s predhodnim nakazilom na TRR. 

SI56 0400 1004 9409 267 (NovaKBM), 

namen: vaše ime in priimek + kakšno karto kupujete.

Katja Gaber Vodopivec

p.s. če vam je ljubša vadba v družbi (skupinske vadbe), si od junija - avgusta poglejte zavihek Vadba na travi, od septembra - maja pa zavihek Skupinske vadbe :)

bottom of page