top of page
katja gaber vodopivec, poletne vadbe, poletni pilates, vadba čez poletje, vadba v naravi,

POLETNE VADBE NA TRAVI 2023 
v Podljubelju in preko spleta

Narava. Sproščeno telo. Mir. Užitek​. Zdravje. Dobro počutje.​ Zadovoljstvo. Svoboda.To delam zase!

Nočeš, da bi te spet bolel hrbet, nisi pa prav velika ljubiteljica telovadbe?

Če imaš dovolj zaprtih prostorov in telovadnic (ali pa ti sploh še nikoli niso bile posebej všeč ;) ) in

si rada v naravi, potem bo tole nekaj zate!

Naj bo letošnje poletje tvoje telo vedno bolj gibčno in čvrsto, zato

te JULIJA in AVGUSTA vabim v Podljubelj (ali pred ekran)

na POLETNE VADBE NA TRAVI.

 

Še vedno se nam lahko pridružiš tudi preko spleta - v živo (Facebook Live) ali po posnetku in telovadiš od doma, iz tvoje dopustniške lokacije, od kjerkoli si pač tisti hip.

 

Super, kajne! :)

PILATES

Če ti gre na živce, da si vsa trda, negibčna, hkrati pa opažaš, da se je obseg tvojega pasu začel nekam čudno večati, potem te z največjim veseljem povabim na Pilates.


 

Kaj je sploh PILATES?
Pilates je telesna vadba, ki zajame celo telo, ne samo posamezne dele, kar mi je kot diplomirani fizioterapevtki izredno pomembno.

Z vajami krepiš mišice in tvoj srčno-žilni sistem, izboljšaš telesno pripravljenost in koordinacijo, ter izboljšaš kontrolo nad položajem in držo telesa. Trening vključuje vaje za moč in gibčnost.

Vadba je primerna za vse starostne skupine, oba spola, nosečnice, odlična je po porodu (najbolj priporočam udeležbo na poporodni vadbi), pri osteoporozi, zelo učinkovita tudi za rehabilitacijo po različnih poškodbah,... Pomembno je, da me o vseh posebnostih z tvojim zdravjem predhodno seznaniš.Osnova vadbe je treniranje telesnega "centra" - trebušnih, hrbtnih in medeničnih mišic. Lotimo se tudi težje dostopnih, manjših in šibkejših mišic, ki ti pomagajo pri pravilni in zdravi telesni drži, brez bolečin.

 

Vse vaje se izvajajo kontrolirano in tekoče v tvojem ritmu, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Tak način vadbe je blagodejen tako za mišice, kot tudi za sklepe. Pilates zajema ogromno različnih vaj, ki služijo krepitvi in raztezanju mišic. Verjemi, tudi zate bom našla prave! :)

Podatek, da je bil Joseph Pilates (izumitelj vadbe, rojen 1880) moški, takoj odvzame izgovor, da je "Pilates samo za ženske" :)

​Pri vajah si ves čas zraven tudi z mislimi, ne samo s telesom, tako da na vadbi nikoli ni dolgčas. Ura zelo hitro mine, ker med vadbo dejansko nimaš časa razmišljati o ničemer drugem, kot o dihanju, gibanju in njuni kombinaciji.​V eni uri telo enakomerno obremeniš, tako, da naslednji dan ni groznega "muskelfibra" samo v enem delu telesa in se komaj premikaš, vseeno pa čutiš, da si naredila nekaj dobrega za svoje telo. Vključim vse glavne mišične skupine, ki potrebujejo tvojo pozornost. Raztezam jih in krepimo, kar vpliva na povečanje gibljivosti sklepov, izboljšanje simetrije levega in desnega dela telesa, zmanjšanje bolečin v hrbtenici in drugih sklepih, lažje se gibaš pri vseh tvojih vsakodnevnih aktivnostih.
 

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo... ;)Vadba poteka 2x tedensko (ponedeljek ob 8:30 in četrtek ob 18:30), traja 60 minut.

 

Lahko si zraven 1x ali 2x tedensko, kar ti je lažje in ljubše. Pridružiš se lahko kadarkoli preko celega poletja!Vadba letos poteka julija in avgusta, v Podljubelju, na travniku za našo hišo. V primeru dežja imamo zagotovljen tudi prostor v telovadnici, kjer je lahko največ 10 oseb, zato je fino, da mi javiš, da prideš.

Za vadbo potrebuješ blazino za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo).

"Tehnične" detajle sem napisala na dnu strani...

ZDRAVA HRBTENICA

Najbrž ni dilema, da si želiš imeti hrbet brez bolečin? :) Pri delu veliko sediš, dolgo časa stojiš ali si zelo pogosto v prisilnih drži?

Če se ti že kdaj pojavijo neprijetni občutki zategnjenosti ali bolečin v vra
tu, mogoče tudi hladne roke, mravljinci v rokah ali pa ti roke občasno "zaspijo"?

Potem je več kot nujno, da narediš nekaj konkretnega, da se to stanje izboljša!


Mogoče ti je bilo že kdaj na misel, če sploh lahko sama narediš kaj za to, da se bolečine zmanjšajo ali pa jih preprečiš, da boš svoje delo lahko še naprej odlično opravljala...

Če si, ti lahko povem, da VSE lahko narediš sama! Z odločenostjo in vztrajnostjo.Verjamem namreč, da se je vaše telo zmožno zdraviti samo, ampak samo, če mu to dovolimo in mu pri tem pomagamo, vsak dan.Poletje je idealen čas za gibanje v naravi, vendar samo s sprehodi in pohodi ne moreš razgibati čisto vseh sklepov in okrepiti čisto vseh mišic, zato te vabim, da se mi na našem travniku (ali preko spleta, od doma) pridružiš na uri vadbe za zdravo hrbtenico. 

 

Obljubim ti, da boš z vztrajnostjo ponovno dobilo nazaj svoje gibčno telo, čvrste mišice in noči kvalitetnega spanja.


 


Vadba za zdravo hrbtenico poleti poteka 1x tedensko (ponedeljek ob 18:30), traja 60 minut.

 

V kolikor bi hotela vaditi 2x na teden, se lahko pridružiš tudi uram pilatesa v ponedeljek 8:30 ali četrtek 18:30 (podrobnosti zgoraj).

 Vadba letos poteka julija in avgusta, v Podljubelju, na travniku za našo hišo. V primeru dežja imamo zagotovljen tudi prostor v telovadnici, kjer je lahko največ 10 oseb, zato je super, da mi javiš, da prideš.Za vadbo potrebuješ blazino za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo).

"Tehnične" detajle sem napisala na dnu strani...

poporodna vadba -
fit MAMI & baby

Čas po porodu ni samo nova vloga in novi družinski član.

o jaa, zelo dobro vem...

Čas po porodu je tudi tvoje telo, ki ni več enako kot prej...
... je tudi počutje, ki ni ves čas in samo nasmejano in pozitivno...

... so tudi želje po več energije...
... sanje po več spanja in časa zase...

... ideje o privlačnem in močnem trebuhu...
... hrbet, ki lahko tudi boli...
... mišice, ki morda ne delujejo na vseh mestih tako, kot bi si želela.

 

Zelooo dobro se spomnim vsega tega, zato sem zate, draga mamica, oblikovala varno in učinkovito poporodno vadbo, fitMAMI & baby:

 • ker ti od srca želim dovolj energije, da boš lahko uživala v novi vlogi,

 • telo, kakršnega si želiš,

 • mišice, ki delujejo takrat, ko jih rabiš,

 • hrbet (in vse ostale sklepe) brez bolečin,

 • trebuh, na katerega boš ponosna.

(za več spanja se poskusim dogovoriti s tvojim dojenčkom v živo! ;) )

 

Veš, razumem vse tvoje zgornje želje in sanje (pa še kakšno zraven), ker sem tudi sama mamica dvema fantičema, po dveh neplaniranih carskih rezih... Poleg tega pa sem še diplomirana fizioterapevtka, Pilates Coach in vaditeljica pred in poporodne vadbe, zato ti s svojim znanjem želim pomagati, da čas na porodniškem dopustu (lahko tudi kasneje!) izkoristiš za sproščeno druženje s tvojim dojenčkom (malčkom), ob tem, ko se dobro razgibaš in okrepiš tudi tiste mišice, ki jih pri sprehajanju z vozičkom ne dosežeš.

Zato te vabim, da se nam vsak četrtek ob 8:30 pridružiš na vadbi za mamice po porodu, kamor lahko prineseš (ali prepelješ) tudi tvojega dojenčka.

Tvoj dojenček bo (odvisno od njegovih motoričnih zmožnosti) sodeloval pri vajah, se plazil po svoje naokrog, ali pa zadovoljno spal. Če bo vmes lačen, ali bo imel kakšno drugo potrebo, bo seveda tisti hip na prvem mestu.. pa saj to že veš: dojenčkom gre izražanje lastnih potreb odlično od rok! :)Vadba letos poteka julija in avgusta, v Podljubelju 240, na travniku za našo hišo. V primeru dežja ali hladnega vremena imamo rezervni prostor v telovadnici, tako da vadbe ne bo potrebno izpustiti.Vadba poteka 1x tedensko (četrtek 8:30) in traja 60 minut.

V primeru, da bi želela vaditi 2x na teden, se lahko udeležiš tudi vadbe pilatesa ali vadbe za zdravo hrbtenico (pred pričetkom se obvezno slišiva, da se pogovoriva o tej možnosti). 
 


S seboj potrebuješ ležalko za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo) in vse tisto, kar potrebuješ za tvojega dojenčka, če bo prišel s tabo.

"Tehnične" detajle najdeš malo nižje...

Upam, da sem te navdušila s kakšno od zgornjih možnosti :)

tukaj pa dodajam še nekaj "tehničnih" podrobnosti:


Vadnina:
1 mesec 1x tedensko (4 vadbe) 30€
1 mesec 2x tedensko (8 vadb) 50€

2 meseca 1x tedensko (8 vadb) 50€

2 meseca 2x tedensko (16 vadb) 90

1 obisk  12€


(Plačilo je možno samo z gotovino ali z vnaprejšnjim nakazilom na TRR IBAN SI56 0400 1004 9409 267 (NovaKBM), namen: vaše ime in priimek + kakšno karto kupujete)

 • Vadnina se plača v naprej, na prvi uri vadbe, za 1 obisk, 1 mesec ali dva

 • V primeru izostanka vračilo vplačane vadnine ni možno, razen v izrednih primerih zaradi zdravstvenih težav (z zdravniškim potrdilom), ko se izstavi dobropis glede na število neporabljenih ur. 

 • V primeru izostanka se vadnina ne prenaša v naslednji mesec. Imate pa možnost v istem mesecu oz. mesecih (v primeru že plačane vadnine za več mesecev) izostanek nadomestiti v eni od drugih rednih vadb, v kolikor je na ostalih urah prosto mesto.

 • Mesečna karta velja 4 tedne od dneva pričetka z vadbo (lahko se nam pridružite kadarkoli sredi meseca) in vključuje 4 (1x tedensko) oziroma 8 obiskov (2x tedensko).

 • Karte so neprenosljive.

 • V vsakem mesecu poskrbim, da ima vsaka skupina 4 ure vadbe.


Na vadbo se je potrebno predhodno prijaviti s sporočilom na e-mail: divinetime.slo@gmail.com ali SMS-om na 041-812-466.

 

V kolikor se ti pojavi še kakšno dodatno vprašanje, z veseljem odgovorim.

ŠE VEDNO SI LAHKO ZRAVEN TUDI ONLINE:

Ob plačilu vadnine ti omogočim dostop do posebne Facebook skupine, kjer so ti ves čas na voljo posnetki vseh vadb, ki so potekale v živo v zadnjih treh letih. Vsaka nadaljnja vadba se bo prav tako dodala v skupino. S tem imaš možnost vaditi od doma ali od kjerkoli drugje, kadarkoli in kolikorkrat želiš. Super, kajne? :)

Poskrbite za svoje telo, saj veste, drugega ne boste dobili! ;)

se vidimo! Katja Gaber Vodopivec

bottom of page