top of page

POLETNE VADBE NA TRAVI 2022 
v Podljubelju in preko spleta.

Narava. Sproščeno telo. Umirjenost. Užitek​. Zdravje. Dobro počutje.​Zadovoljstvo. Svoboda.​

Poletne vadbe na travi 2022, vadba v naravi, pilates, vadba za zdravo hrbtenico, poporodna

Z željo, da vam z zagnanostjo in vztrajnostjo pridobljeno gibčno in čvrsto telo ne "izgine" čez poletje, vas junija, del julija in avgusta vabim v Podljubelj na VADBE NA TRAVI.

Še vedno se nam lahko pridružite tudi preko spleta - v živo (Facebook Live) ali po posnetku in telovadite od doma, iz dopusta, od kjerkoli ste tisti hip. Super, kajne! :)

PILATES

Ste celotno sezono vadili Pilates in se vam zdi škoda, da bi vso pridobljeno gibčnost, moč in ravnotežje izgubili čez poletje?

Vam ni do vadbe v zaprtih prostorih, ste naveličani vaditi doma ali si želite poskusiti, kaj Pilates sploh je?

Morda še nikoli niste slišali za Pilates, vendar si želite imeti bolj gibčno in čvrsto telo, preprečiti kakšen padec zaradi slabega ravnotežja, morda zožati obseg pasu, okrepiti trebušne mišice, hrbtne mišice in mišice medeničnega dna?

Pri vsem zgoraj naštetem vam Pilates lahko pomaga! 

Kaj je sploh PILATES?
Pilates je telesna vadba, ki zajame celo telo, ne samo posamezne dele, kar mi je kot diplomirani fizioterapevtki izredno pomembno.

Z vajami krepite mišice in vaš srčno-žilni sistem, izboljšate telesno pripravljenost in koordinacijo, ter izboljšate kontrolo nad položajem in držo telesa. Trening vključuje vaje za moč in gibčnost.

Vadba je primerna za vse starostne skupine, oba spola, nosečnice, odlična je po porodu (priporočam udeležbo na poporodni vadbi), pri osteoporozi, zelo učinkovita tudi za rehabilitacijo po različnih poškodbah. Pomembno je, da me o vseh posebnostih z vašim zdravjem predhodno seznanite.

Osnova vadbe je treniranje telesnega "centra" - trebušnih, hrbtnih in medeničnih mišic. Lotimo se tudi težje dostopnih, manjših in šibkejših mišic, ki vam pomagajo pri pravilni in zdravi telesni drži, brez bolečin.

 

Vse vaje se izvajajo kontrolirano in tekoče v vašem ritmu, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Tak način vadbe je blagodejen tako za mišice, kot tudi za sklepe. Pilates zajema ogromno različnih vaj, ki služijo krepitvi in raztezanju mišic. Verjemite, tudi za vas bom našla prave! :)

Podatek, da je bil Joseph Pilates (izumitelj vadbe, rojen 1880) moški, takoj odvzame izgovor, da je "Pilates samo za ženske" :)

​Pri vajah ste ves čas prisotni tudi z mislimi, ne samo s telesom, tako da na vadbi nikoli ni dolgčas. Ura zelo hitro mine, ker med vadbo dejansko nimate časa razmišljati o ničemer drugem, kot o dihanju, gibanju in njuni kombinaciji.

​V eni uri telo enakomerno obremenite, tako, da na slednji dan nimate groznega "muskelfibra" samo v enem delu telesa in se komaj premikate. Vključite vse glavne mišične skupine, ki potrebujejo vašo pozornost - jih raztezate in krepite, kar vpliva na povečanje gibljivosti sklepov, izboljšanje simetrije levega in desnega dela telesa, zmanjšanje bolečin v hrbtenici in drugih sklepih, lažje se gibate pri vseh vaših vsakodnevnih aktivnostih.

 

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo... ;)Vadba poteka 2x tedensko (ponedeljek ob 8:30 in četrtek ob 18:30), traja 60 minut.

 

Lahko se vključite 1x ali 2x tedensko, kar vam je lažje in ljubše. Pridružite se lahko kadarkoli preko celega poletja!Vadba letos poteka v juniju (razen zadnjega tedna),  julija (razen zadnjega tedna) in avgust (razen prvega tedna), na travniku za našo hišo. V primeru dežja imamo zagotovljen tudi prostor v telovadnici, kjer je lahko največ 10 oseb.

Za vadbo boste potrebovali blazino za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo).

"Tehnične" detajle najdete na dnu strani...

ZDRAVA HRBTENICA

Najbrž ni dilema, da si želite imeti hrbet brez bolečin. :) 

Pri delu veliko sedite ali dolgo časa stojite?

Se vam kdaj pojavijo neprijetni občutki zategnjenosti ali bolečin v vratu? Mogoče tudi hladne roke, mravljinci v rokah ali pa vam roke občasno "zaspijo"?

 


Mogoče ste že kdaj razmišljali, če lahko sami naredite kaj za to, da se bolečine zmanjšajo ali pa jih preprečite, da boste svoje delo lahko še naprej odlično opravljali...

Če ste, vam lahko povem, da VSE lahko naredite sami! Verjamem namreč, da se je vaše telo zmožno zdraviti samo, ampak samo, če mu to dovolite in mu pri tem pomagate, vsak dan.Ker je poletje idealen čas za gibanje v naravi, vendar samo s sprehodi in pohodi ne morete razgibati čisto vseh sklepov in okrepiti čisto vseh mišic, vas vabim, da se mi na našem travniku pridružite na urah vadbe za zdravo hrbtenico, kjer boste ponovno dobilo nazaj svoje gibčno telo, čvrste mišice in noči kvalitetnega spanja.Vadba za zdravo hrbtenico poteka 1x tedensko (ponedeljek ob 18:30), traja 60 minut.

 

V kolikor bi želeli vaditi 2x na teden, se lahko pridružite tudi uram pilatesa v ponedeljek 8:30 ali četrtek 18:30 (podrobnosti zgoraj).Vadba letos poteka v juniju (razen zadnjega tedna), juliju (razen zadnjega tedna) in avgustu (razen prvega tedna), na travniku za našo hišo. V primeru dežja imamo zagotovljen tudi prostor v telovadnici, kjer je lahko največ 10 oseb.

Za vadbo boste potrebovali blazino za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo).

"Tehnične" detajle najdete na dnu strani...

poporodna vadba -
fit MAMI & baby

Čas po porodu ni samo nova vloga in novi družinski član... 

Čas po porodu je tudi telo, ki ni več enako kot prej...
... so tudi želje po več energije...
... sanje po več spanja...
... ideje o privlačnem in močnem trebuhu...
... hrbet, ki boli...
... mišice, ki ne delujejo na vseh mestih tako, kot bi si želela.

 

Zato sem zate, draga mamica, oblikovala varno in učinkovito poporodno vadbo fitMAMI&baby:

 • ker ti želim dovolj energije, da boš lahko uživala v novi vlogi,

 • telo, kakršnega si želiš,

 • mišice, ki delujejo takrat, ko jih rabiš,

 • hrbet (in vse ostale sklepe) brez bolečin,

 • trebuh, na katerega boš ponosna.

(za več spanja se poskusim dogovoriti s tvojim dojenčkom v živo! ;) )

 

Veš, razumem vse tvoje zgornje želje in sanje (pa še kakšno zraven), ker sem tudi mamica dvema fantičema, po dveh carskih rezih. Poleg tega pa sem še diplomirana fizioterapevtka, Pilates Coach in vaditeljica pred in poporodne vadbe, zato ti s svojim znanjem želim pomagati, da čas na porodniškem dopustu (lahko tudi kasneje!) izkoristiš za sproščeno druženje s tvojim dojenčkom (malčkom), ob tem, ko se dobro razgibaš in okrepiš tudi tiste mišice, ki jih pri sprehajanju z vozičkom ne dosežeš.

Zato te vabim, da se nam vsak četrtek ob 8:30 pridružiš na vadbi za mamice po porodu, kamor lahko prineseš tudi tvojega dojenčka.

Tvoj dojenček bo (odvisno od njegovih motoričnih zmožnosti) sodeloval pri vajah, se plazil po svoje naokrog, ali pa zadovoljno spal. Če bo vmes lačen, ali bo imel kakšno drugo potrebo, bo seveda tisti hip na prvem mestu.. pa saj to že veš: dojenčkom gre izražanje lastnih potreb odlično od rok! :)Vadba letos poteka v juniju (razen zadnjega tedna), juliju (razen zadnjega tedna) in avgustu (razen prvega tedna), na travniku za našo hišo. V primeru dežja ali hladnega vremena imamo rezervni prostor v telovadnici, tako da vadbe ne bo potrebno izpustiti.

Vadba poteka 1x tedensko (četrtek 8:30) in traja 60 minut.

V primeru, da bi želela vaditi 2x na teden, se lahko udeležiš tudi vadbe pilatesa ali vadbe za zdravo hrbtenico (pred pričetkom se obvezno slišiva, da se pogovoriva o tej možnosti). 

S seboj potrebuješ ležalko za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo) in vse tisto, kar potrebuješ za tvojega dojenčka, če bo prišel s tabo.

"Tehnične" detajle najdeš spodaj...

Upam, da vam kaj od zgoraj napisanega pride prav :)

Še nekaj "tehničnih" podrobnosti:


Vadnina:
1 mesec 1x tedensko (4 vadbe) 30€
1 mesec 2x tedensko (8 vadb) 50€

2 meseca 1x tedensko (8 vadb) 50€

2 meseca 2x tedensko (16 vadb) 90

1 obisk  12€


(Plačilo je možno samo z gotovino ali z vnaprejšnjim nakazilom na TRR IBAN SI56 0400 1004 9409 267 (NovaKBM), namen: vaše ime in priimek + kakšno karto kupujete)

 • Vadnina se plača v naprej, na prvi uri vadbe, za 1 obisk ali za kolikor mesecev želite 

 • V primeru izostanka vračilo vplačane vadnine ni možno, razen v izrednih primerih zaradi zdravstvenih težav (z zdravniškim potrdilom), ko se izstavi dobropis glede na število neporabljenih ur. 

 • V primeru izostanka se vadnina ne prenaša v naslednji mesec. Imate pa možnost v istem mesecu oz. mesecih (v primeru že plačane vadnine za več mesecev) izostanek nadomestiti v eni od drugih rednih vadb, v kolikor je na ostalih urah prosto mesto.

 • Mesečna karta velja 4 tedne od dneva pričetka z vadbo (lahko se nam pridružite kadarkoli sredi meseca) in vključuje 4 (1x tedensko) oziroma 8 obiskov (2x tedensko).

 • Karte so neprenosljive.

 • V vsakem mesecu poskrbim, da ima vsaka skupina 4 ure vadbe.


Na vadbo se je potrebno predhodno prijaviti s sporočilom na e-mail: divinetime.slo@gmail.com ali SMS-om na 041-812-466.

 

V kolikor imate tudi kakšna dodatna vprašanja, vam z veseljem odgovorim.

ŠE VEDNO LAHKO VADITE ONLINE:

Ob plačilu vadnine dobite dostop do posebne Facebook skupine, kjer imate na voljo posnetke vseh vadb, ki so potekale v živo v zadnjih dveh letih. Vsaka nadaljnja vadba se bo prav tako dodala v skupino. S tem imate možnost vaditi od doma ali od kjerkoli drugje, kadarkoli in kolikorkrat želite. Če slučajno kaj ne povem dovolj razumljivo, mi napišete in vam ponovno razložim. Super, kajne? :)

 

 

 

 

Poskrbite za svoje telo, saj veste, drugega ne boste dobili! ;)

se vidimo! Katja Gaber Vodopivec

bottom of page