POLETNE VADBE NA TRAVI 2020 v Podljubelju.

Narava/Sproščeno telo/Zdrava hrbtenica/Umirjenost/Užitek/Zdravje/Dobro počutje​/Zadovoljstvo​

poletne_vadbe_na_travi_2020_Podljubelj_T

Sezona vadb v zaprtih prostorih (spomladi vsak na svojem domu) gre počasi h koncu (ali pa se je že končala, odvisno kdaj tole berete) in vsi, ki se radi gibate, sigurno že s pridom izkoriščate sončne dneve (ali ure v dnevu) in možnost bolj svobodnega gibanja naokrog. :)

Z željo, da vam z zagnanostjo in vztrajnostjo pridobljeno gibčno in čvrsto telo ne "izgine" čez poletje, vas junija, julija in avgusta vabim v Podljubelj na VADBE NA TRAVI:

PILATES

Ste celotno sezono vadili Pilates in se vam zdi škoda, da bi vso pridobljeno gibčnost, moč in ravnotežje izgubili čez poletje?

Vam ni do vadbe v zaprtih prostorih, ste naveličani vaditi doma in si želite poskusiti, kaj Pilates sploh je?

Niste še nikoli slišali za Pilates, vendar si želite imeti bolj gibčno in čvrsto telo, preprečiti kakšen padec zaradi slabega ravnotežja, okrepiti predvsem mišice trupa?

Si želite zožati obseg pasu, okrepiti trebušne mišice, hrbtne mišice in mišice medeničnega dna?


Kaj je sploh PILATES?
Pilates je telesna vadba, ki zajame celo telo, kar mi je kot diplomirani fizioterapevtki izredno pomembno. Poudarek je na težje dostopnih, manjših in šibkejših mišicah, ki pomagajo pri pravilni in zdravi telesni drži. Krepite mišice in srčno-žilni sistem, izboljšate telesno pripravljenost in koordinacijo, ter spet dobite kontrolo nad položajem in držo telesa. Trening vključuje vaje za moč, raztezanje in dihanje.

Vadba je primerna za vse starostne skupine, oba spola, nosečnice, odlična je po porodu, pri osteoporozi, zelo učinkovita tudi za rehabilitacijo po različnih poškodbah. 

Osnova vadbe je treniranje telesnega "centra", ki zajema mišice spodnjega dela trupa: medenične, trebušne in hrbtne. Vse vaje se izvajajo kontrolirano in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Tak način vadbe je blagodejen tako za mišice, kot tudi za sklepe. Pilates zajema ogromno različnih vaj, ki služijo krepitvi in raztezanju mišic. Verjemite, tudi za vas bom našla prave!

Podatek, da je bil Joseph Pilates (izumitelj vadbe, rojen 1880) moški, takoj odvzame izgovor, da je "Pilates samo za ženske"! :)

​Pri vajah ste ves čas prisotni tudi z mislimi, ne samo s telesom, tako da na vadbi nikoli ni dolgčas. Ura zelo hitro mine, ker med vadbo dejansko nimamo časa razmišljati o ničemer drugem, kot o dihanju, gibanju in njuni kombinaciji.

​V eni uri telo enakomerno obremenite. Vključite vse glavne mišične skupine, ki potrebujejo vašo pozornost - jih aktivno raztezate in krepite, kar vpliva na povečanje gibljivosti sklepov, izboljšanje simetrije levega in desnega dela telesa, zmanjšanje bolečin v hrbtenici in zavedanje pravilnega gibanja v vseh dnevnih aktivnostih.

Ko se enkrat naučite pravilnega gibanja, zavedanja položaja telesa, ne boste nobene aktivnosti več znali delati drugače, kot pravilno in varno za vaše zdravje! 


Vadba poteka 2x tedensko (ponedeljek ob 8:30 in četrtek ob 18:45), traja 60 minut. Lahko se vključite 1x ali 2x tedensko, kar vam je lažje in ljubše. Pridružite se lahko kadarkoli!

Vadba poteka v juniju, juliju in avgustu na travniku za našo hišo. V primeru dežja imamo zagotovljen tudi rezervni prostor, tako da bomo vseeno lahko telovadili. :) 

Za vadbo boste potrebovali blazino za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo).

"Tehnične" detajle in novost letošnjega poletja najdete na dnu strani...

ZDRAVA HRBTENICA

Najbrž ni dilema, da si želite imeti hrbet brez bolečin. :) 

Pri delu veliko sedite ali dolgo časa stojite?

Se vam kdaj pojavijo neprijetni občutki zategnjenosti ali bolečin v zatilju? Mogoče tudi hladne roke, mravljinci v rokah ali pa vam roke občasno "zaspijo"?

Ste že kdaj razmišljali, če lahko sami naredite kaj za to, da se bolečine zmanjšate ali pa jih preprečite, da boste svoje delo lahko še naprej odlično opravljali?


Če ste, vam lahko povem, da VSE lahko naredite sami! 

Verjamem namreč, da se je vaše telo zmožno zdraviti samo, če mu le to dovolite in mu pri tem pomagate, vsak dan.

Ker je poletje idealen čas za gibanje v naravi in samo s sprehodi in pohodi ne morete razgibati čisto vseh sklepov in okrepiti čisto vseh mišic, vas vabim, da se mi pridružite na urah vadbe na travi, kjer boste ponovno dobilo nazaj svoje gibčno telo, čvrste mišice in noči kvalitetnega spanja.


Vadba poteka 1x tedensko (ponedeljek ob 18:45), traja 60 minut. V kolikor bi želeli vaditi 2x na teden, se lahko pridružite tudi uram pilatesa v ponedeljek dopoldne ali četrtek popoldne (podrobnosti zgoraj).

Vadba poteka v juniju, juliju in avgustu na travniku za našo hišo. V primeru dežja imamo zagotovljen tudi rezervni prostor, tako da bomo vseeno lahko telovadili :) 

Za vadbo boste potrebovali blazino za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo).

"Tehnične" detajle in novost tega poletja najdete na dnu strani...

fit MAMI & baby - poporodna vadba

Nimate varstva za vašega dojenčka, vi pa vseeno želite narediti nekaj dobrega za vaše telo?

Zakaj ga nebi prinesli / pripeljali kar s seboj in skupaj preživita aktivno uro v naravi? DOBRODOŠLA OBA! 


Zakaj bi MAMICA sploh telovadila?

 • Želite ponovno obleči kavbojke izpred nosečnosti?

 • Mogoče bi imeli bolj čvrsto zadnjico?

 • Hočete poskakovati, kihati, kašljati brez skrbi, ali bodo vaše mišice medeničnega dna zdržale?

 • Si želite bolj razgibano telo, brez bolečin?

 • Bi imeli močnejše roke, da boste svojega dojenčka, ki je iz dneva v dan težji, lažje držali v eni roki, medtem, ko v drugi nesete vrečke iz trgovine, kuhate kosilo in opravljate še 100 drugih opravil?

 • Mogoče si želite, da vam neprespane noči nebi prišle toliko do živega?

 • Takoj podpišete za več energije in potrpežljivosti?

 • Ali pa najdete še kakšen svoj razlog in mi ga zaupate v živo? :)Ker sem tudi sama mamica dvema fantičkoma, poleg vsega pa še diplomirana fizioterapevtka, Pilates Coach in vaditeljica pred in poporodne vadbe, vam s svojim znanjem želim pomagati, da poletni čas čimbolj preživite v naravi, ob tem, ko vaše telo dobro razgibate in okrepite tudi tiste mišice, ki jih pri sprehajanju z vozičkom ne dosežete tako zlahka.

Vadba poteka v juniju, juliju in avgustu na travniku za našo hišo, v primeru dežja ali hladnega vremena imamo rezervni prostor, tako da vadbe ne bo potrebno izpustiti.


Vadba poteka 1x tedensko (četrtek 8:30) in traja 60 minut. V primeru, da bi želeli vaditi 2x na teden, se lahko udeležite tudi vadbe pilatesa ali vadbe za zdravo hrbtenico (pred pričetkom me obvezno pokličite, da sepogovoriva o tej možnosti). 

S seboj boste potrebovali ležalko za na tla, brisačko in pijačo (najbolje vodo) in vse tisto, kar potrebujete za vašega dojenčka.

"Tehnične" detajle in novost tega poletja najdete spodaj...

Upam, da vam kaj od zgoraj napisanega pride prav :)

Še nekaj "tehničnih" podrobnosti:


Vadnina:
1 obisk 10€
1 mesec 1x tedensko (4 vadbe) 27€
1 mesec 2x tedensko (8 vadb) 45€

2 meseca 1x tedensko (8 vadb) 45€

2 meseca 2x tedensko (16 vadb) 82€
3 mesece 1x tedensko (12 vadb) 72€
3 mesece 2x tedensko (24 vadb) 120€


(Plačilo je možno samo z gotovino ali z vnaprejšnjim nakazilom na TRR IBAN SI56 0510 0801 4004 852  ABANKA d.d., namen: vaše ime in priimek + kakšno karto kupujete))

 • Vadnina se plača v naprej, na prvi uri vadbe, za 1 obisk ali za kolikor mesecev želite (1 - 3 mesecev, 1x ali 2x na teden). 

 • V primeru izostanka vračilo vplačane vadnine ni možno, razen v izrednih primerih zaradi zdravstvenih težav (z zdravniškim potrdilom), ko se izstavi dobropis glede na število neporabljenih ur. 

 • V primeru izostanka se vadnina ne prenaša v naslednji mesec. Imate pa možnost v istem mesecu oz. mesecih (v primeru že plačane vadnine za več mesecev) izostanek nadomestiti v eni od drugih rednih vadb, v kolikor je na ostalih urah prosto mesto.

 • Mesečna karta velja 4 tedne od dneva pričetka z vadbo (enako tudi v primeru, če se nam pridružite sredi meseca) in vključuje 4 (1x tedensko) oziroma 8 obiskov (2x tedensko).

 • Karte so neprenosljive.

 • V vsakem mesecu poskrbim, da ima vsaka skupina 4 ure vadbe.


Na vadbo se je potrebno predhodno prijaviti s sporočilom na Facebook messenger ali na e-mail: divinetime.slo@gmail.com ali SMS-om na 041-812-466. V kolikor imate tudi kakšna dodatna vprašanja, vam z veseljem odgovorim.

NOVOST tega poletja:

Ob plačilu vadnine dobite dostop do posebne Facebook skupine, kjer imate na voljo posnetke 12 vadb, ki so potekale v živo v času karantene do junija, vsaka nadaljnja vadba se bo prav tako dodala v skupino. S tem imate možnost vaditi od doma ali od kjerkoli drugje, kadarkoli in kolikorkrat želite. Če slučajno kaj ni razumljivo, mi napišete in vam ponovno razložim. Super, kajne? :) 

Poskrbite za svoje telo, saj veste, drugega ne boste dobili! ;)