top of page

Miklavž že peče piškote? Tudi za vas?


Tudi vas že konec novembra zgrabi (pred)decembrska mrzlica? :)


Sicer bi lahko rekli, da je vsako leto bolj zgodaj vse okrašeno, pa vendar.. mogoče pa to potrebujemo?

Mogoče potrebujemo nek zunanji opomnik, da nas v, z obveznostmi natrpanih dnevih, spomni, da prihaja čas za proslavljanje. Da prihaja čas, ko si le vzemimo nekaj časa za vse najljubše okoli nas. Da prihaja zadnji del leta, ko si večina želi še kaj nadoknaditi, prehiteti čas, postoriti, doseči, dokončati še vse tisto, kar bi lahko že zdavnaj, pa so odlašali do zadnjega trenutka ;)


Je to lahko del leta, ko si vzamemo nekaj časa zase?


Za praznovanje naših dosežkov? S tem mislim na dosežke na različnih področjih.. pri vzgoji otrok.. pri skrbi za gospodinjstvo.. pri skrbi za svoje zdravje.. poslovni uspeh.. sigurno ima vsak še veliko področij, ki bi jih lahko dodal na seznam.


Ste si v december že zabeležili čas samo zase? Za polnjenje vaših "baterij"? Saj veste, če si sami časa zase ne splaniramo v naprej, ga bo čas splaniral namesto nas.. ;) Vedno se najde 1000 in 1 bolj pomemben opravek, sestanek, dogodek, kjer "moramo" biti. Zato vas želim še pred decembrom spomniti, da si le vzemite čas zase, dajte ga na svoj koledar!





Ja, res je, prihaja že prvi od dobrih mož, ki nas bo spomnil, kako pomembno je preživeti čas z našimi najdražjimi, obdarovati druge.. in sebe. Prepričana sem, da imajo Miklavževi "peki" s piškoti ogromno dela te dni.. Pa si bodo odpočili, ko bodo vse napekli? ;) Ali spet ne bo časa za to?


Prepričana sem, da si bo Miklavž vzel en konkreten dopust, ko vse postori.. :) zato si ga tudi vi dajte! Vsaj enega kratkega, pa zato še toliko bolj sladkega. Pa karkoli že za vas pomeni "vzeti si čas zase": morda prebrati dobro knjigo, naslikati sliko, oditi na koncert, razstavo, pogledati lučke v mestu, oditi na masažo, vodeno vadbo, tek... vsak ima nekaj, s čimer si napolni svoje, baterije. Tudi jaz.

Odkar imam otroke, se še posebej zavedam, kako pomembno je obdarovati tudi sebe, ne samo druge. Znam bolj ceniti vsak kratek trenutek, ki si ga lahko vzamem samo zase. Brez slabe vesti. Če tega do sedaj še niste naredili, naj bo to vaš letošnji izziv. Zakaj bi vedno drugim govorili, kaj si želite? Upali, da so drugi razumeli vaše namige? Spet ostali brez tistega, kar si že takooo dolgo želite?


Želim vam nepozaben december! Proslavite ga, zaslužite si!

Katja Gaber Vodopivec



P.s. Če ne veste, kako bi si vzeli čas zase (ali kako bi komu drugemu podarili "čas zase"), vam dam en namig ;)






Danes predstavljam
Zadnje objave
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page