top of page

6 presenetljivih resnic o masaži, ki vam mogoče pridejo prav..

Seveda vam lahko pomaga pri sproščanju, ampak masaža je še mnogo več kot le to! Tukaj je 6 zdravih razlogov, ki vas bodo zagotovo prepričali, da si čim prej rezervirate termin...
Stres nas strese večkrat na dan.. seveda ga nekaj potrebujemo, da sploh kaj naredimo iz našega dne, kajne? ;) Kako se odzovemo nanj, pa vpliva na naše počutje, odnose z našimi najbližjimi, na spanec ponoči in učinkovitost podnevi.. Preveč ga ni dobro in prav je, da ga zaznamo pravočasno ter nekaj ukrenemo, da nam ne začne škodovati. Z redno masažo (pod redno štejem že 1x na mesec ;) ) za svoje zdravje in dobro počutje naredite veliko dobrega. Nižanje ravni stresnih hormonov je samo eden od pozitivnih učinkov ..

Tudi na krvni tlak lahko vpliva stres.. predvsem, kako se odzovemo nanj, koliko ga je in kako dolgo traja.. Visok krvni tlak ne prinese veliko vzpodbudnega našemu zdravju, zato je zelo pomembno, da se svojega življenjskega sloga čimprej zavemo in ukrepamo takrat, ko še ne sveti alarm ;) Masaža je eden od načinov, s katerim se umirite, znižate krvni tlak in z večimi in predvsem rednimi ponovitvami (že 1x na mesec je super) naredite veliko dobrega za svoje zdravje. Predvsem pa si ne dvigujte krvnega tlaka zaradi nepomembnih stvari, najdite čas za umiritev telesa in duha vsak dan, vsaj za nekaj trenutkov..
Masaža je fenomenalen pripomoček za vse tiste, ki pri delu veliko sedite, stojite, imate prisilno držo.. v glavnem do svojega krvnega obtoka niste nič kaj prijazni ;)

Živahen krvni obtok vam bo prinesel sproščenost, boljše spanje, lahke noge, več energije za vsakodneven izzive.. to pa ni kar tako, kajne? :)


Vsakodnevne obveznosti, posebno za računalnikom, nas hitro pripeljejo do ne prav zdrave drže. Se tudi vam to dogaja? ;) Nepravilna drža povzroča neenakomerno obremenitev mišic, sklepov in ostalih struktur v telesu. Seveda se nič ne zgodi čez noč!

Drža vpliva na napetost in (ne)sproščenost mišic. Neenakomerno obremenjene mišice postanejo napete, "zategnjene", in po daljšem času začnejo ovirati gibanje v sklepih in vleči kosti v svoji smeri. Ker določeni deli lahko postanejo tudi boleči, trdi, poskušamo najti položaj, ki nam najbolj ustreza in povzroča čim manj nelagodja. In tako se znajdemo v začaranem krogu.. Ene mišice so preveč zategnjene, druge so preveč raztegnjene, nobeno stanje pa ni dobro za naše počutje.

Masaža pomaga sprostiti napetost v mišicah in omogoči večje obsege gibov, zmanjša napetost, bolečine in občutke zategnjenosti. Telo se nam zdi lahkotnejše, lažje se gibamo in na novo vzpostavimo ravnovesje. Lažje se lotimo tudi enakomerne krepitve in raztezanja mišic na levi in na desni, spredaj in zadaj, zgoraj in spodaj, kar posledično vodi do bolj vzravnane telesne drže, enakomerne obremenitve na celo telo, večje produktivnosti, sproščenosti, izboljšani samopodobi in samozavesti. Vzravnajte se in pokončno stopajte v vsakodneven izzive :) Če vam vaše zategnjene mišice to preprečujejo, pa se le čim prej naročite na dobro terapevtsko masažo in privoščite svojemu telesu sproščenost.
Premalo gibanja ali nepravilno gibanje sčasoma lahko pusti posledice na vaših sklepih in obsklepnih strukturah. Neprijetni občutki pri gibanju vodijo do še manj gibanja (zato, da nas ne boli), do nepopolnega giba v sklepu in preobremenjenosti na samo določenih mestih.

Nepravilno obremenjevanje sklepov povzroči neenakomerno obrabo in okvaro hrustanca v sklepih, kar lahko pripelje do nepopravljivih sprememb. Masaža izboljša prekrvavljenost mišic in "prehranjenost" obsklepnih struktur, sprosti napetost, zmanjša bolečine in omogoči lažje gibanje. Z gibanjem "mažemo" sklepe od znotraj, kar omogoča lahkotnost giba brez bolečine. Zato se čim več gibajte in poskrbite za zdrave in gibčne sklepe :)
Vsakodnevne aktivnosti, sedeče ali stoječe delo, stres in nezavedna nepravilna drža telesa pripeljejo do neenakomerne obremenitve in "zategnjenosti" v posameznih mišicah in mišičnih skupinah. Neenakomerno obremenjene mišice pripeljejo do neenakomernih obremenitev na kosti, sklepe, oslabijo krvni obtok in prevajanje po živcih. Lahko so vzrok za nespečnost, težke roke, mravljinčenje (npr. zategnjena mišica piriformis v predelu zadnjice je lahko vzrok za pojav "išiasa"), občutek "nahrbtnika" na ramenih,... seznam gre lahko v nedogled. Vse zato, ker se premalo zavedamo, da večina naših vsakodnevnih opravil od nas zahteva nesimetričnost. Z masažo se preobremenjene mišice sprostijo, ponovno se vzpostavi boljših krvni obtok (manj nas zebe), zmanjša se pritisk na živce in s tem odpravi mravljinčenje, bolečine, občutek težkih okončin. Počutimo se lahkotnejše, bolje spimo, imamo več energije, bolj smo sproščeni in potrpežljivi.Ozavestite svojo držo, raztezajte bolj obremenjene dele, poskrbite za dober krvni obtok in se veliko gibajte. Če se vam že pojavljajo težave, pa mi čim prej pišite TUKAJ in se naročite na terapevtsko masažo. Telo vam bo hvaležno!Bodite lepo, skrbite za svoje dobro počutje, tako fizično, kot psihično :)Pomladni pozdrav,


Katja Gaber VodopivecComments


Danes predstavljam
Zadnje objave
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page